Bulevardul Nicolae Balcescu, nr. 4, Sibiu

Social Media

Despre Hotel Imparatul Romanilor Sibiu

Orice detaliu este tratat cu multa atentie, plimbarile in minunatul oras Sibiu pot fi obositoare, de accea va puteti relaxa intr-un spatiu special creat pentru dumneavoastra: piscina interioara cu jacuzzi, sauna, masaj si sala de sport.

Moderna si spatioasa sala de conferinte din cadrul hotelului este spatiul perfect pentru sedinte , conferinte si seminarii si locul perfect pentru intalniri de afaceri.

Hotelul Imparatul Romanilor este locul in care traditia si inovatia se intalnesc pentru a va oferi o experienta unica.

Împăratul Romanilor, cel mai vechi hotel din România

Atestarea Hotelului Imparatul Romanilor se face in anul 1544, ca han asezat pe drumul care venea dinspre Tara Romaneasca si care l-a gazduit, in anul 1714, pe regele Suediei in timpul periplului sau beligerant din Balcani.
Philipp Collignon, in anul 1772, a jucat un rol foarte important in viata si dezvoltarea hanului, punandu-i numele de ‘’La Steaua Albastra’’. Anul 1783 a adus schimbarea numelui in ‘’Imparatul Romanilor’’ ca urmare a vizitei imparatului Habsburg Joseph al II-lea . Hanul se extinde, în 1857, Magistratul a cumpărat Casa Wayda, pentru suma de 25.000 de guldeni, intentia fiind extinderea hanului. În 1873 sala festivă va fi parchetată, în 1876, în acest loc se vor ţine spectacolele teatrale în timpul refacerii teatrului.
Interesul pe care Magistratul îl oferea acestui imobil se datora faptului că aici s-au desfăşurat multe întâlniri politice, în care Magistratul sau oamenii politici sibieni erau implicaţi precum întrunirile Dietei, negocirile legate de semnarea Pragmaticei Sancţiuni sau pentru statutul naţiunii săseşti.

În 1891 se va decide demolarea vechiului edificiu şi înlocuirea acestuia cu unul modern care să se alinieze la cerinţele vremii. Noua clădire va fi inaugurată în 7 septembrie 1895, fiind construită vis a vis de vechea locație, demolată și ea (aici fiind construită Comenduirea armatei austro – ungare), pe locul unde își avea prăvălia Constantin Hagi Popp și Compania Grecească.
Clădirea este construită în formă de U, cu un subsol, parter înalt, două etaje şi încă un etaj amenajat în mansardă. Clădirea este articulată prin axele de colţ, compuse pe verticală. Aceste element terminal, aflat la intersecţia străzilor Bălcescu şi Xenopol, este distinct de restul hotelului prin articularea diferită a ferestrelor, aceste fiind duble la primul etaj şi triple la al doilea şi o fereastră cu cornişă şi pervaz profilat, care apare în centrul aticului, care se desfăşoară într-un al treilea etaj delimitat printr-un brâu orizontal.
Aticul este triunghiular, modelat în linii curbe cu volute şi elemente în formă de scoică. În centrul aticului este amenajată o fereastră circulară, cu ecusoane aşezate în punctele cardinale, aticul fiind retezat la nivel inferior şi superior, aici fiind retezat de două ori, de cornişe profilate.

Faţadele sunt în număr de nouă axe pe faţada dinspre strada Bălcescu şi 12 dinspre strada Xenopol. La cel de al doilea etaj, ancadramentele sunt profilate cu două consolite la partea superioară.
Parterul şi primul etaj sunt delimitate de brâuri profilate, orizontale. Un brâu orizontal şi profilat se regăseşte la nivelul delimitării canatului ferestrei de supralumină. Alte două brâuri orizontale, se regăsesc la nivelul cornişei şi al pervazului ferestrelor de la cel de al doilea etaj.
Accesul se face pe traveea laterală prezentă în rezalit, fiind realizată într-un fronton, triunghiular şi cu o copertină de metal. Acoperişul este trei ape, cu trei lucarne pe faţada dinspre strada Bălcescu. Curtea interioară este transformată într-o sală festivă cu tavan glisant.
Patrundeti intr-un spatiu plin de istorie si traiti o experienta de neuitat.

sursa: http://www.razvanpop.ro/2011/09/26/istoria-orașului-nostru-sibiu-3/